Onze lessen uitgelegd

Hip-Hop/Breakdance/Streetdance/Urban

Streetdance is aan het eind van de jaren “90 voortgekomen uit de hip-hop cultuur en heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Alle clips zijn doordrenkt van alle vormen van street en hip-hop. Tijdens de warming-up leer je de basispassen en elke les werk je aan een choreografie. Elke docent geeft zijn/haar invulling aan de stijl. We streven ernaar elke drie lessen een andere choreo aan te leren, zodat instromen tijdens het seizoen mogelijk blijft.

Dancehall

Is een genre van Jamaicaanse populaire muziek die is ontstaan in de late jaren 70. Het is een sexy,stoere, ritmische urban dansstijl, laag bij de grond en knallen!!

Afro Dance

Swingende afro beats, grote krachtige bewegingen afgewisseld met rustige vloeiende lijnen. Laag bij de grond, terug naar de basis, op het ritme van je hartslag.

Tapdance


Zoals bijna iedereen weet, maak je bij tapdance geluid met je schoenen door middel van metalen plaatjes. Je leert alle basispassen op verschillende soorten muziek. Van “singin’ in the rain” tot de aller nieuwste hits. Tapdance is een dansvorm die floreerde in de jaren 1900 tot 1955 maar die nu een enorme opleving heeft op eigentijdse muziek.

Moderne dans


Bij moderne dans staan expressie en communicatie voorop. Het is ontstaan aan het begin van de 19e eeuw. Grondlegster Martha Graham had genoeg van de stijfheid en ingetogenheid van klassiek ballet. Daarom zeggen we vaak voor het gemak dat “modern” de techniek in zich heeft van klassiek, maar de expressie van nieuwe dansvormen.

Voor mensen die helemaal niet bekend zijn met dans zijn de meest sprekende voorbeelden de choreo’s van Isabel Bernard uit  het dansprogramma “So you think you can dance”.

Kinderdans/peuterdans 3-6 jaar

Voor deze groep jonge kinderen komt de les neer op a.d.v. dat wil zeggen “algemene dansvorming”. We proberen kinderen zich bewust te maken van de ruimte om zich heen en de ruimte die zij zelf innemen. We werken aan verschillende bewegingskwaliteiten zoals snel, langzaam, stroperig en scherp. Dit alles niet zo droog als hierboven beschreven maar alles d.m.v. verhaaltjes op muziek. We gebruiken veel verschillende muziekstijlen. Net als in het basis onderwijs draaien de lessen om een bepaald thema bijvoorbeeld de seizoenen, dieren, feestdagen, omgang met elkaar etc.

Klassiek ballet


Een goede klassieke ballet techniek helpt bij het aanleren van alle andere stijlen door het leren van sprongen, draaien en goed grondgebruik.  Plie’s, tendu’s, aan de barre, in het midden en een dansante diagonaal, alle ingredienten voor een heerlijke klassieke les.

Jazz


Jazzdance is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiekballet,we kijken dan naar de warming up dmv plie’s, tendu’s, grand battements etc. maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en hip-hop. In jazzdance komen ook elementen uit andere danstechieken samen.

Latin Dance Fitness


Het is vooral een feestelijke dansles gebaseerd op latijns-Amerikaanse dans zoals Salsa, Merengue, Axe, Samba en Reggaeton.

Aan het einde van deze les doen we ook een aantal spierversterkende oefeningen bijvoorbeeld voor buik, billen en benen.

Body-shape

Een totale work-out waarbij alle spiergroepen aan bod komen. Er wordt gewerkt aan conditie, kracht en soepelheid. Doe de les mee op je eigen niveau, hoe vaker je meedoet, hoe meer je begrijpt hoe je de les kunt doen op je eigen manier.

Dance Workout

Je danst op populaire hits die hoog op de hitlijsten staan. Eenvoudige maar geweldig leuke dansmoves. Doe mee straal van binnen en van buiten, als je weinig danservaring hebt maar ook een enorme leuke dansles voor diegene met meer danservaring.

Dance to Move

We starten ook dit seizoen weer met ons experiment. We worden ouder en dat is meestal leuk maar het ouder worden gaat ook gepaard met meer fysieke ongemakken. We gaan proberen om dans en oefeningen te combineren tot een leuke, gezellige en zinvolle les.

We willen tijdens deze les ook kijken of dit wellicht een les is voor iedereen, jong en minder jong die door spierstijfheid of door uitval minder makkelijk bewegen (dat kan tijdelijk zijn of blijvend). De sensatie van dansen ervaren op verschillende muziekstijlen.
Door middel van dans willen we proberen te werken aan kracht, lenigheid en vooral dansplezier. Download hier de JEMI Dance to move flyer 2017.pdf