Docenten bij Jemisquare

Miriam de Boer

Miriam was zes toen ze voor het eerst in de klassieke balletles stond. Voor ze haar dansopleiding volgde bij Scapino Dansacademie in Amsterdam trad ze al in het hele land op met dansgroep Expression. Daarna heeft ze 4 jaar in Italië gewerkt als dansdocente bij dansscholen in Lucca en Florence en als presentatrice op TV. Terug in Nederland richtte ze met haar zusje Jet dansschool Jemi op aan de Peperstraat in Zaandam, die ze later met Jelle runde. Jemi Square wordt op dit moment met hart en ziel door Miriam geleid naast haar veeleisende taak als moeder van twee pubers. “Dansen is voor alle leeftijden” en “Hard werken maar vooral ook plezier hebben” zijn haar motto’s, en de kroon op ieder lesjaar is de dansvoorstelling in het Zaantheater.

 

 

 

Frances Heijdeman

Als meisje van 5 jr begon ik met klassiek ballet. Daarna deed ik de lessen o.a. jazz ballet, stijldansen, tappen en vervolgens haalde ik óók veel plezier uit de aerobic lessen. Ik ben inmiddels fanatiek sportser en heb mijn diploma gehaald om als groepsles instructrice les te mogen geven. Naast mijn baan als juf op een basisschool, geef ik groepslessen zoals body-shape& bootcamp. Elke week geef ik kinderdans lessen waarbij ik de allerkleinste danser (s)essen (2,5 t/m 4jr) spelenderwijs allerlei begrippen probeer te leren die je nodig hebt met dansen. (hoog/laag, langzaam /snel, voor-achter-naast elkaar, etc..) Ik vind het fantastisch om dit te mogen doen en iedere week élk kind met een blij gezicht te zien dansen! DANSEN (in welke vorm dan óók ) maakt mij blij én is dáárom mijn passie!

 

Joanne

Ik ben Joanne Te Vrede. Op 7 jarige leeftijd ben ik na auditie te hebben gedaan bij Dansacademie Lucia Marthas begonnen met dansen. Dansen is namelijk mijn passie. Na het voortgezet onderwijs ging ik wederom auditie doen bij Lucia Marthas dit keer voor de HBO vakopleiding dans-/dansdocent. Deze opleiding heb ik succesvol afgerond. Tijdens mijn opleiding heb ik in verschillende producties mogen werken o.a. De Dinnershow en de miniplaybackshow.
Nu geef ik o.a. les in tapdans en street/hip-hop. Dit doe ik met heel veel plezier en passie.
Ik hoop jullie snel in één van mijn lessen te zien.

 

 

Odessa Kogenhop

Mijn naam is Odessa Kogenhop, ik ben 20 jaar oud. Ik ben afgestudeerd als allround profesioneel danser, mijn vakgebied is Afro en Dancehall. Bij deze dansstijlen voel ik mij vrij en kom ik tot leven! Dit is wat ik mijn studenten wil meegeven in mijn danslessen, gepaard met informatie over de dans en achterliggende filosofieën. In de afgelopen jaren heb ik mijn dans carrière met geweldige opdrachten mogen verbreden, ik heb mogen dansen bij Circus Gerschtanowitz, in Parijs en Italië bij een illusionist. Tevens heb ik opgetreden in De Melkweg, Studio 21, Studio 22, Stadsschouwburg Den Haag en De La Mar Theater. Ik geef geregeld workshops en sinds kort ben ik begonnen met wedding dance. Maar natuurlijk ben ik voornamelijk bezig met danslessen geven op verschillende dansscholen. Dat blijf ik doen met vol passie!

 

Marja

Marja is afgestudeerd docent dans aan de Theaterschool/AHK en reisde de wereld rond als showdanseres. Daarnaast heeft ze veel verschillende dans- en sportopleidingen afgerond en recent meegedaan aan een docententraining inclusiedans, een dansvorm waar mensen met en zonder (fysieke) beperking samen dansen. Marja geeft dit seizoen Latin Dance Fitness op zaterdag.

Jason Vayro

Jason zit in zijn laatste jaar op de Dans Docent opleiding van het AHK (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten). Hij doet dit jaar veel in het werkveld door middel van stages en danst bij DOX. Hij heeft ontzettend veel passie om zoveel mogelijk als dansende docent en maker aan de slag te gaan en de wereld zoveel mogelijk positiviteit te geven. Hij geeft nu bij Jemi Square de modern/jazz lessen op donderdag avond (Gevorderd & Beginners) en de zaterdag ochtend!

 

 

Michael van der Hulst

Michael van der Hulst is op 6 jarige leeftijd begonnen met klassiek ballet en jazz. Vanaf zijn 10e jaar is daar tap bij gekomen en heeft hij in de jaren daarna nationaal en internationaal veel mogen optreden. Zijn tapopleiding volgde hij bij Ed Mansveld, die samen met Barrie Stevens een dansschool had. Pas 14 jaar was hij toen hij in Carre Amsterdam stond en een jaar later in London en Berlijn met een tapdans gezelschap. Hierna is hij bij internationale top tapdansers lessen gaan volgen en heeft daardoor een eigen stijl kunnen ontwikkelen. Michael heeft van verschillende docenten tap en danslessen/workshops gevolgd o.a. van Marijke de Braal, Jason Samuel Smith, Brenda Bufalino, Ed Mansveld, Brian Rogers, Deliah Steward en Herbert Neutgens. Michael heeft choreografisch bijgedragen aan diverse shows van o.a. Wella en L’Oréal ook choreografeerde hij voor de tv shows van Tineke Schouten. In 2014 deed hij samen met zijn dochter mee aan de tv-dansshow Everybody Dance Now. Als echte tapdanser, zal het tappen samensmelten met show/jazz en hip hop invloeden. Geen oubollige muziek, maar Hip Hop, dubstep, house en commerciële top 40 hits klinken door de boxen tijdens zijn lessen. Zijn motto is; Een les niet gefeest is geen leuke les geweest.

 

 

Noëlle Kriele

Hello! mijn naam is Noëlla Kriele. Dansen kon ik al in mijn moeders buik. Ik heb het kruipen overgeslagen en ben ik meteen begonnen met dansen. Het zit in mijn genen. Ik ben namelijk half Zuid-Amerikaans en hoort dansen bij ons  levensstijl en ons cultuur. Op mijn 12e heb ik er officieel voor gekozen om van mijn passie voor dans echt mijn beroep te willen maken waardoor ik mijn VMBO opleiding ging combineren op  de vooropleiding van de Leidse Ballet & Theaterschool. Hier ben ik mij gaan oriënteren in verschillende dansstijlen wat ik met  succes heb afgerond. Vervolgens heb ik gekozen om mijn MBO opleiding als Dans Artiest te gaan volgen aan het Nova College te Haarlem die ik in 2016 met succes heb afgerond. Na het MBO was ik nog steeds niet volledig overtuigd met alle kennis die ik tot mij beschik en smachtte naar nog meer kennis, eigenheid binnen mijn artistieke, creatieve ontwikkelingen en onderzoek binnen de dans. Op dit moment volg ik een HBO Bachelor opleiding als Dans Docent aan de Academie voor Dans en Theater, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hierin leer ik gespecialiseerd in dans, choreograferen en doceren. Naast mijn opleidingen heb ik al veel ervaring binnen het lesgeven in diverse dansstijlen, heb ik al veel meegewerkt in dansproducties, danswedstrijden en in allerlei verschillende uitvoeringen gedanst. Ik ben blij dat ik met veel plezier mijn passie kan delen en dat er professioneel geleerd en ontwikkelt gedanst word met natuurlijk een overdosis FUN! 

 

 

Annah van Hemert

Mijn naam is Annah van Hemert en ik ben 19 jaar oud. Ik studeer in Juli af aan het mbo van de dansacademie Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Volgend jaar is het mijn doel om mezelf te oriënteren op de werkvloer als dansdocent en danseres. Ik heb ontzettend veel zin om les te komen geven bij dansstudio Jemi.